Brillen met blauw-violet filters

Een bril met een blauw-violet filters beschermt uw ogen tegen UV-stralen en filtert blauw-violet licht, dat zowel binnen als buiten te vinden is. Als u naar digitale schermen kijkt, verbetert een bril met een blauw-violet filter uw visuele comfort.

Wat is blauw-violet licht?

Zonlicht bevat rode, oranje, gele, groene en blauwe lichtstralen, evenals vele schakeringen van deze kleuren, afhankelijk van de energie en golflengte van elke straal. Dit maakt deel uit van het elektromagnetische spectrum. Blauw-violet licht maakt deel uit van het zichtbare lichtspectrum, met golflengten van 380 tot 500 nanometer. Er zijn drie soorten blauw licht:

  • Blauw-violet licht, met golflengten van ongeveer 400 tot 455 nanometer
  • LED-blauw licht, met golflengten van ongeveer 430 tot 470 nanometer
  • Turquoise blauw licht, met golflengten van ongeveer 460 tot 500 nanometer.

Waar komt blauw-violet licht vandaan?

De belangrijkste bron van blauw-violet licht is de zon, wat betekent dat we aan blauw-violet licht worden blootgesteld als we naar buiten gaan. Maar ook binnenshuis worden we blootgesteld aan blauw-violet licht, door kunstlicht dat wordt uitgestraald door bronnen zoals LED-lampen, spaarlampen of de schermen van digitale apparaten. Hierdoor worden we een groot deel van de dag omringd door blauw-violet licht.

Is blauw-violet licht schadelijk voor onze ogen?

Terwijl de schadelijke effecten van UV-stralen op de gezondheid al lang bekend zijn, onderzoeken onderzoekers momenteel in hoeverre blauw-violet licht schadelijk kan zijn voor de ogen. Er zijn veel aanwijzingen dat blauw-violet licht een risicofactor zou kunnen zijn voor de veroudering van het netvlies en daarmee voor leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD). De ontwikkeling van deze ziekte is echter afhankelijk van veel verschillende risicofactoren, dus er is meer onderzoek nodig om te bepalen hoeveel natuurlijk en kunstmatig blauw-violet licht schadelijk kan zijn voor het netvlies.

Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen mogelijk schadelijk blauw-violet licht?

Een eenvoudige manier om de blootstelling aan blauw-violet licht te verminderen is om de donkere modus op uw mobiele telefoon te activeren of de totale schermtijd te verminderen. Daarnaast kan u, of u nu een bril op sterkte hebt of niet, kiezen voor een bril met een blauwlichtfilter. Deze glazen filteren blauw-violet licht in het golflengtebereik van 400 tot 455 nanometer en absorberen effectief UVA- en UVB-stralen. Brillenglazen met dit type blauwlichtfiltercoating hebben van nature een lichte blauwtint en een zeer lichte bruine basistint. Deze lichte basistint verbetert de contrastwaarneming wanneer u naar schermen kijkt.

Wie moet een bril met blauwlichtfilter dragen?

Aangezien we zowel binnen als buiten worden blootgesteld aan blauw-violet licht, is een bril met blauwlichtfilter geschikt voor iedereen. Of u nu op kantoor werkt of veel tijd buiten doorbrengt, deze bril beschermt uw ogen tegen UV-stralen en filtert blauw-violet licht. Daarom is een blauwlichtfilterbril ook een goede keuze als u geen zichtproblemen hebt en dus geen bril nodig hebt. In dat geval kan u een blauwlichtfilterbril van Brillen24 kiezen, zelfs zonder zichtcorrectie.

Kan ik mijn blauwlichtfilterbril de hele dag dragen?

De blauwlichtfiltercoating is een extra optie die geen invloed heeft op uw zichtcorrectie. Hierdoor kan u uw blauwlichtfilterbril van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat dragen. Op deze manier profiteren uw ogen niet alleen van de bescherming van de blauwlichtfilter als u achter een computer werkt, maar ook als u buiten bent en wordt blootgesteld aan zonlicht.

Werkt de blauwlichtfilter alleen met een werkbril?

Een werkbril lijkt op een multifocale bril, maar is speciaal ontworpen voor uw werkplek. De nabijzichtzone wordt aangepast aan de afstand tot het scherm, waardoor de bril geschikt is voor mensen die correctie nodig hebben voor zowel veraf als dichtbij zien. De blauwlichtfiltercoating kan niet alleen aan een werkbril worden toegevoegd, maar ook aan een bril voor enkelvoudig zicht of een normale multifocale bril. Als u echter een werkbril wilt die speciaal is ontworpen voor gebruik achter een computer, dan is de blauwlicht filtercoating een uitstekende aanvulling.

Hoe kies ik een blauwlichtfilter?

Bij Brillen24 kunt u een blauwlichtfilter toevoegen aan elk montuur, zelfs zonder zichtcorrectie. Zodra u uw model hebt gekozen, selecteert u uw brillenglazen en voegt u eenvoudig "blauwlichtfilter" toe als behandelingsoptie na het invoeren van uw correctiewaarden en brillendikte.

Kan ik een blauwlichtfilter op mijn bestaande bril aanbrengen?

Helaas is het niet mogelijk om met terugwerkende kracht een blauw licht filter coating toe te voegen aan uw bestaande bril. Gelukkig kunt u bij Brillen24 een bril met blauwlichtfilter krijgen voor slechts €69,90.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!