Meekleurende glazen

 

 

Meekleurende glazen zijn glazen die donkerder worden naargelang de natuurlijke lichtsterkte. Ze kunnen snel donker worden of lichter naargelang de graad van blootgestelde UV-stralen. Buitenshuis kan de tint van de glazen variëren volgens het temperatuur.

De bril kan zowel binnenshuis als buitenshuis gedragen worden en u beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Die kunnen misschien onzichtbaar zijn, maar zijn wel aanwezig bij een beetje zon. De verduisterig van de glazen bezorgt u een uitzonderlijk comfortabel zicht.

Deze behandeling kan toegepast worden bij alle sterktes. Het is beschikbaar bij onze unifocale en multifocale glazen. De meekleurende glazen, net zoals de getinte glazen, zijn niet toepasbaar bij extra dunne glazen. U heeft de keuze tussen 2 kleuren: grijs en bruin.

Brillen24 biedt u meekleurende glazen aan. Deze glazen hebben een amplitude van 0 (klasse 0 is 10% getint) tot 3 (klasse 3 is 85% getint en verzekert een goede bescherming tegen de zon).

Voordelen

Optimale bescherming

De ogen zijn een belangrijk zintuig en dienen ook met zorg behandeld te worden. De UV-stralen zijn onzichtbaar maar wel aanwezig bij de minste zon en zijn schadelijk voor uw ogen. Teveel UVA zorgt voor een versnelde veroudering van uw ooglens en uw  netvlies. UVB kan verbranding veroorzaken omdat het voornamelijk wordt geabsorbeerd door het hoornvlies. De meekleurende glazen bieden u een zeer specifieke UV-bescherming aangezien ze wijzigen volgend de lichtsterkte. Een zonnebril beschermt uw ogen ook natuurlijk, maar niet altijd met een gepaste sterkte. Bijvoorbeeld: Te donkere glazen dragen wanneer het niet nodig, kan uw ogen lichtgevoelig maken.

Kijkcomfort verzekerd

Gedaan met het dichtknijpen van uw ogen wanneer u naar buiten gaat en de zon te fel schijnt. De meekleurende glazen passen zich automatisch aan de verschillende lichtsterkte. Helemaal helder binnenshuis want de kleur wijzigt enkel bij UV-stralen, dus enkel wanneer u naar buiten gaat. Wanneer u van de schaduw naar de zon gaat, wanneer de hemel bewolkt is of helder, u krijgt telkens de beste bescherming tegen verblindheid. Het dragen van deze glazen is echte veraderming en naast het beschermen van uw ogen laten deze glazen uw ogen ook rusten.

Vereenvoudig uw leven

Jongleren met verschillende brillen, herkent u zich? Altijd uw zonnebril bij de hand hebben in geval dat de zon u gaat verblinden, vergeten om uw zonnebril af te zetten en denken dat de avond valt? Dat is nu voorbij. Dankzij meekleurende glazen heeft u maar 1 bril nodig die u kunt gebruiken als dagdagelijkse bril en zonnebril. Het is zeer eenvoudig en vergemakkelijkt uw leven omdat de glazen zich automatisch passen aan de lichtsterkte. U gaat er zelfs niet meer aan denken. Deze technologie is heel gemakkelijk te combineren met sport- en openluchtactiviteiten.

Klassieke zonnebril bij het autorijden

Enige minpunt bij meekleurende glazen: het autorijden. Het glas in een voorruit van een auto vermindert de transmissie van UV-stralen, hierdoor gaan de glazen niet donkerder worden en u dus niet beschermen. U kunt best een reserve zonnebril houden in uw wagen.

Hoe kunt u bestellen?

Ga naar de pagina van het gekozen montuur en 1 klik op de selectieknop kies uw kleur in het gedeelte “Kleur van uw glazen”. 2 U kunt kiezen tussen de 2 meekleurende glazen. Het is heel eenvoudig!

Probleem?
U kunt telefonisch contact met ons opnemen:
02/304.22.99
ma.-do. 8u15-13u en 14u-17u15 vrij. 8u15-13u en 14u-15u15
Onze allernieuwste monturen Origineel, kleurrijk, elegant, extravagant, klassiek, speciaal, verfijnd...