Wat zijn de geheimen van de brillen van Brillen24?

 

De glazen

Uit welk materiaal bestaan de brilglazen van Brillen24?

Bij Brillen24 gebruiken we enkel organische glazen bij het maken van uw brillen. Dit materiaal is beter bestand tegen schokken en vooral gevraagd door haar lichtheid. Wij maken gebruik van organische glazen met twee verschillende berekeningsindexen. Dit is belangrijk voor de verdunning van het glas.

We geven de voorkeur aan organische materialen. Zo is ons standaardglas goed aangepast aan de meeste monturen. Dit materiaal is erg schokbestendig, zeer licht en absorbeert 100% van de UV-Stralen.

Welke verdunningsindexen gebruiken we?

Bij Brillen24 gebruiken we enkel organische stoffen bij de fabricatie van uw glazen en gebruiken we 4 soorten glazen:

  1. standaardglas (of kunststof): index 1,5. De standaard organische glazen zijn tot 50% lichter dan glazen brillenglazen. Dit type organische glazen gaan tot een sterkte van +/- 2.00 en dit vooral in combinatie met volledige monturen.
  2. 1ste graad verdund glas: index 1.60. Tot 20% dunner dan organische glazen met een verdunningsindex van 1.5. Deze glazen zijn ideaal voor een sterkte tot +/- 3.75. Hun onbuigzaamheid maakt hen perfect voor randloze of gedeeltelijke monturen.
  3. 2de graad verdund glas: index 1,67. De organische glazen met een verdunning van 1.67 hebben een zeer hoge kwaliteit en zijn aanzienlijk dunner dan de glazen met index 1.6. Deze glazen zijn perfect voor randloze of gedeeltelijke monturen, met een sterkte tussen +/- 4.00 en +/- 6.00.
  4. 3de graad verdund glas: index 1,74. Deze premium kwaliteitsvolle organische glazen zijn de dunste glazen bij Brillen 24 en worden aangeraden bij een sterkte tussen +/- 6.25 en +/- 10.00. Vergeleken met verdunde kunststofglazen, kan de dikte van de glazen tot 40% verminderd worden. Dit maakt van uw bril een zeer licht geheel. Daarbovenop biedt het ontwerp van asferische glazen u een zeer kwaliteitsvol uitzicht aan, ook langs de randen.

Welke behandelingen ondergaan uw glazen voor één en dezelfde prijs?

UV-Bescherming

Al onze glazen zijn uitgerust met een optimale UV-bescherming. UV-straling is immers schadelijk voor het netvlies van uw ogen, zelfs bij bewolkt weer. U kunt al onze brillen verkrijgen als gewone bril of als zonnebril op sterkte.

Bescherming tegen krassen

Een laklaag maakt de oppervlakte van onze glazen krasbestendig. Dit is echt nodig voor uw bril die hierdoor immers langer meegaat en resistenter is. Zonder bescherming kan het dagelijks onderhoud van de bril fijne krassen veroorzaken.

Ontspiegeling

We maken enkel brillen met ontspiegelde glazen (met een efficiëntie tot 90 %)!

Deze behandeling geeft u veel voordelen. U ziet bijna zoals wanneer u geen bril zou dragen omdat u de omgeving veel scherper waarneemt dan met weerspiegelende glazen. Ontspiegelde glazen zijn ook onmisbaar bij het autorijden. Of het nu nacht is of dag, weerspiegeling hindert de zichtbaarheid en leidt snel tot gevaarlijke situaties. Ontspiegelde glazen ontlasten de ogen wanneer u lang leest, handwerk verricht of andere werkzaamheden uitvoert die bijzonder delicaat zijn. Hetzelfde geldt wanneer u voor een computer werkt. Ontspiegelde glazen verminderen de intensiteit van de weerspiegeling van het scherm en de glazen. Het is deze weerspiegeling die verantwoordelijk is voor de vermindering van het contrast.

Wanneer het gaat over glazen die tegen de zon beschermen, dus glazen met een donkere tint, is weerspiegeling uitermate vervelend: ze zijn duidelijk zichtbaar door het getinte glas heen. Als het licht van achter u komt, is de reflectie zeer onaangenaam voor het oog.

Ook omstaanders ervaren ontspiegelde glazen als veel aangenamer. De persoon tegenover u wordt immers niet verblind door uw bril en ziet uw ogen op een natuurlijke manier. De ontspiegelingsbehandeling vermindert storende weerspiegelingen tot een minimum. Het kijkcomfort van uw bril verhoogt zienderogen.

Anti-vuil behandeling (LOTUS effect)

Deze behandeling zorgt ervoor dat de glazen minder snel vuil worden. De stofdeeltjes worden niet aangetrokken door het oppervlakte van de glazen: hierdoor blijven ze langer proper en is het zeer eenvoudig om te reinigen.

Vet- en olieafstotend

Deze laag beschermt tegen de toetreding van chemicaliën, vetten, zoals olie. Dankzij deze laag zijn uw glazen als het ware "zelfreinigend".

Het juiste montuur

Welk materiaal is goed voor mij?

Metalen monturen: ze zijn zeer goed bestand tegen breuk en gegarandeerd roestvrij omdat er roestvrij staal wordt gebruikt. Omdat metaal kan worden aangepast, zijn deze monturen buitengewoon licht en aangenaam om te dragen.

Monturen in acetaat: levendige kleuren en motieven, ongewone vormen, dat is mogelijk met acetaat. Daarenboven is het licht en duurzaam. Het zal dus niet verbazen dat ontwerpers dit materiaal graag gebruiken om hun monturen te creëren.

Monturen in titanium: titanium blinkt uit door zijn uiterst licht gewicht en zijn grote soliditeit. Daarenboven is het gegarandeerd roestvrij en weerstaat het corrosie. Het lichte gevoel van deze monturen keert terug in het design, dat vaak zo fijn is als draad. Ze zijn zeer sterk en kunnen zelfs gebruikt worden om aan sport te doen.

Alle monturen van Brillen24 zijn met zorg gemaakt. U kunt gemakkelijk een keuze maken op basis van uw persoonlijke voorkeur.

Op onze site heeft u verschillende zoekcriteria, bijvoorbeeld het soort materiaal of de stijl. Kijkt u zelf maar!

Probleem?
U kunt telefonisch contact met ons opnemen:
02/304.22.99
ma.-do. 8u15-13u en 14u-17u15 vrij. 8u15-13u en 14u-15u15
Onze allernieuwste monturen Origineel, kleurrijk, elegant, extravagant, klassiek, speciaal, verfijnd...