Hoe het juiste montuur kiezen?

 

Na te komen criteria

Bij Brillen24 heeft u een ruime keuze aan monturen. Wij raden u aan om eerst een montuur uit te kiezen, waarna bekeken kan worden of er aanpassingen gedaan moeten worden. Net als in een winkel, krijgt u van ons altijd advies over uw corrigerende glazen. Het is natuurlijk heel belangrijk om een montuur te kiezen dat bij u past!

Allereerst: welke type correctie heeft u nodig?

Voor veraf te zien

U heeft de keuze uit alle modellen van Brillen24.

Voor dichtbij te zien

De glazen voor dichtbij zijn iets dikker in het midden. Het is raadzaam om geen al te breed en/of groot montuur te kiezen, om twee redenen:

Ten eerste wordt het montuur zwaarder als het breder is, dus ook minder comfortabel. Ten tweede wordt het moeilijker om over uw bril heen naar andere mensen in de kamer of naar de televisie te kijken.

Uw smaak, kleuren en de vorm van uw gezicht

Hoe vindt u een bril die bij goed u past? Het is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak, maar er zijn wel algemene richtlijnen waar u rekening mee kunt houden. Elk montuur is ontworpen voor een bepaalde gezichtsvorm. Welk montuur past bij uw gezicht?

Hier vindt u de verschillende gezichtsvormen en ons advies:

Brillen voor een hoekig gezicht

Voor een hoekig gezicht adviseren wij een rond of ovalen montuur, of zelfs een randloos model. Rechthoekige monturen passen niet goed bij een hoekig gezicht.

Heb ik een hoekig gezicht?

Een hoekig gezicht lijkt lang en vierkant: het voorhoofd, de wangen en de kin hebben dezelfde breedte. Voorhoofd en kaken hebben sterke hoeken.

Welk montuur moet ik kiezen?

Voor een hoekig gezicht worden meestal ronde of ovale glazen aanbevolen. U kunt het best onopvallende monturen (bijna helemaal of gedeeltelijk randloos) proberen. Deze modellen maken uw gelaatstrekken zachter.

Hoe strak zijn deze regels ?

Het zijn slechts adviezen, want uzelf kiest de bril die het beste aansluit op uw smaak. Dankzij onze virtuele test kunt u zoveel monturen uitproberen als u maar wilt. U vindt zeker een model dat u aanspreekt.

Brillen voor een rond gezicht

Als u een rond gezicht heeft, probeer dan rechthoekige monturen. Glazen die breed zijn aan de bovenkant en smal aan de onderkant kunnen u ook heel goed passen. Ronde vormen kunt u beter vermijden.

Heb ik een rond gezicht?

Een rond gezicht is een vol gezicht met een ronde kin en haarlijn. Het breedtste punt van het gezicht situeert zich ter hoogte van de wangen en de ogen en het smalste punt is het voorhoofd en de kin.

Welk montuur moet ik dan kiezen?

Rechthoekige monturen zijn over het algemeen een goed idee, omdat zij de ronde vormen van het gezicht breken. U kunt ook brillen kiezen die breder zijn aan de bovenkant dan aan de onderkant.

Hoe strak zijn deze regels ?

We proberen niet om mensen te classificeren naar hun gezichten. U kunt zoveel monturen uitproberen als u wilt met onze virtuele test en zien wat er bij u past.

Brillen voor ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is lang en smal. Sommigen beweren dat een ovaal gezicht overeenkomt met de ideale proporties. Een ovaal gezicht vergemakkelijkt de selectie van monturen, omdat u alle modellen kunt dragen. Aan de andere kant wordt het ook moeilijker omdat u zo'n brede keuze heeft.

Heb ik een ovaal gezicht?

De kenmerken van een ovaal gezicht zijn lang en smal. Het voorhoofd en de kin zijn smaller in tegenstelling tot de wangen die breder lijken. De kaaklijn is iets smaller dan de breedte van je gezicht ter hoogte van je slapen.

Welke montuur moet ik dan kiezen ?

Kies een montuur dat bij uw persoonlijkheid en stijl past. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoekige montuur, met opvallende stangen. Als u de uitstraling van uw gezicht wilt benadrukken, kunt u kiezen voor ovale of ronde vormen, of bijna geheel of gedeeltelijk onzichtbare monturen.

Hoe strak zijn deze regels ?

Het zijn alleen adviezen, uiteindelijk bepaalt u zelf uw smaak. Probeer zoveel monturen als u wilt, met onze virtuele testen, u vindt dan zeker iets dat u aanspreekt.

Brillen voor een hartvormig gezicht

Als u een hartvormig gezicht heeft, probeer dan ronde of ovale monturen. Bij sommige mannen past een hoekig montuur prima.

Heb ik een hartvormig gezicht?

De kenmerken van een hartvormig gezicht zijn dat het gezicht het breedst is ter hoogte van de wangen en versmalt naar de kin toe.

Welke montuur moet ik dan kiezen?

Meestal worden ronde en ovale monturen aanbevolen. Mannen kunnen hoekige monturen proberen - ze accentueren in het algemeen uw karakteristieken.

Monturen met een originele vorm en veel kleuren zijn meestal niet de beste keuze voor een hartvormig gezicht.

Doe de test!

U kunt zoveel monturen proberen als u wilt met onze virtuele test. Zo kunt u gemakkelijk nagaan wat er bij u past.

Om te eindigen, hoe een montuur op maat kiezen?

Uitleg van de maten van brillen

Wij willen dat uw nieuwe bril u even goed past als de vorige.

Hiervoor hebben wij enkele aanwijzingen wat betreft de maat. U moet hierbij letten op de volgende punten: de breedte van de montuur, de glashoogte, de glasbreedte, de breedte van de neusbrug en de veerlengte. Dit alles geeft de vorm en maat aan van uw nieuwe bril bij Brillen24.

De veerlengte

Op elke gedetailleerd beeld van onze brillen vindt u de veerlengte terug. Wij berekenen de lengte door de veer (het pootje) van de bril te meten.

De breedte van uw montuur

U berekent de breedte van uw montuur door de afstand tussen het rechter- en linkerscharnier te bepalen. Als u een breed gezicht heeft, houdt dan rekening met een ruime meting, zodat de bril niet op uw slapen drukt.

U kunt natuulijk ook onze virtuele test gebruiken om u ervan te verzekeren, dat uw bril de goede maat heeft. De voorbeeld afbeelding komt altijd overeen met de juiste schaal, wat optimale dimensies garandeert.

De glashoogte

Voor de simpele corrigerende glazen is er geen maat waar u op moet letten. Bepaal gewoon de bril die bij u past door onze virtuele test te gebruiken.

De glasbreedte

Diagonaal van het glas en de maximale afstand van de binnenkant van het glas. Deze waarde is aangegeven bij de gedetailleerde presentatie van onze brillen.

De breedte van de neusbrug

U vindt de breedte van de neusbrug terug op het gedetailleerde beeld van onze brillen. Kies deze zeker niet te kort, zodat de bril comfortabel op uw neus zit.

Wij bieden u al onze kennis aan, zodat u een geschikte keuze maakt bij het kiezen van uw montuur bij Brillen24!

Probleem?
U kunt telefonisch contact met ons opnemen:
02/304.22.99
ma.-do. 8u15-13u en 14u-17u15 vrij. 8u15-13u en 14u-15u15
Onze allernieuwste monturen Origineel, kleurrijk, elegant, extravagant, klassiek, speciaal, verfijnd...