Circular door Brillen24

Duurzame brillen voor een groene toekomst


Met Circular bij Brillen24 sluiten we de cirkel op het gebied van visie en duurzaamheid. Wij maken de monturen van gerecycleerde plastieken flessen en leveren zo onze bijdrage tot een schoner milieu. Zonder compromissen te sluiten op het gebied van design, zijn lichtgewicht en milieuvriendelijke brillen voor u gemaakt.

100% gerecycleerd
Elk montuur is gemaakt van gerecycleerde PET-flessen, die niet worden weggegooid.

Tijdloze moderniteit
Onze trendy modellen voor dames en heren laten zien hoe eigentijdse duurzaamheid eruit kan zien.

Met zorg gemaakt
Wij produceren de glazen volgens de hoogste kwaliteitsnormen en gebruiken geen kunstmatige kleurstoffen.

Modern ontwerp met ecologische eisen

Oxalis in transparant groen
De Oxalis is een uniek model voor mensen die geen compromissen willen sluiten tussen modern design en hoog comfort.

Elegant en milieuvriendelijk

Lily in donkerrood
Met haar ronde glazen en donkerrode kleur brengt onze Lily een gevoel van elegantie in uw dagelijks leven.

Duurzaam geproduceerd

Kleurrijk en hulpbronvriendelijk

Salix in transparant blauw
Salix is een milieuvriendelijke unisex bril, waarbij een tijdloos design gecombineerd wordt met een hoog draagcomfort.

Elegante look - gemaakt met respect voor de natuur

Salvia in lila
Onze Salvia-bril is een vrouwelijke bril die een vintage tintje aan uw dagelijks leven zal geven.

Vaak gestelde vragen

 • Waarom gerecycleerd kopen?

  Ons consumptiegedrag verandert steeds meer. Door gerecycleerde producten te kopen, gaan de schaarse natuurlijke hulpbronnen die worden gebruikt om producten te maken, langer mee. Wij geloven dat elk afval" een "grondstof" moet zijn voor een ander product. Daarom gebruiken we plastic wegwerpflessen om glazen van hoge kwaliteit te maken waar u lang plezier van zult hebben."

 • Hoe wordt plastic gerecycleerd?

  Met de hulp van ons partnerbedrijf zamelen we de gebruikte plastic flessen eerst lokaal in. De meeste daarvan zijn afkomstig van stedelijk afval en door ze in te zamelen voorkomen we dat ze op ongecontroleerde stortplaatsen, op stranden of in zee terechtkomen. Daarna transformeren we de flessen tot een materiaal dat verder kan worden verwerkt. Ze worden gesorteerd, gewassen en in vlokken gesneden. Vervolgens worden ze verwerkt tot fijne korrels waaruit de monturen worden gevormd. Voor meer informatie over het productieproces van onze glazen kunt u onze productievideo bekijken.

 • Van welk materiaal is het glas gemaakt?

  Het montuur is gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen (RPET). Bovendien worden bij de productie geen kunstmatige weekmakers en aardolie gebruikt. Om een comfortabele ophanging van de beugels te garanderen, zijn in het frame ook flexibele veerscharnieren van roestvrij staal geïntegreerd. Alleen natuurlijke kleurstoffen worden gebruikt om de monturen te kleuren, er komen geen chemische pigmenten aan te pas bij de productie.

 • Wat is de ecologische voetafdruk?

  We hebben de levenscyclus van onze circulars kozijnen geëvalueerd: de CO2-voetafdruk is ongeveer 6 keer lager dan die van een normaal kunststof kozijn. Kwaliteit is een belangrijk aspect voor ons. Daarom zijn onze circulaire monturen robuust en duurzaam. Wij nemen een standpunt in: hoe langer u uw producten kunt gebruiken, hoe kleiner uw ecologische voetafdruk.

 • Zijn de glazen ook duurzaam?

  Om u een ideale zichtcorrectie en een goede bescherming voor uw ogen te kunnen bieden, willen wij geen compromissen sluiten over de kwaliteit van de brillenglazen. Daarom gebruiken wij voor onze circulaire brillen kwaliteitsglazen, net als voor onze andere brillen. Wij werken samen met Essilor, de wereldleider op het gebied van corrigerende brillenglazen en een van 's werelds meest succesvolle bedrijven op het gebied van duurzame ontwikkeling. Als zodanig is Essilor vertegenwoordigd in Bloomberg's 50 Leading Companies in Sustainability and Climate.

 • Zijn het reinigingsdoekje en het etui even duurzaam?

  Het etui en het schoonmaakdoekje zijn exclusief ontworpen voor onze circulaire collectie en zijn ook gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

 • Hoe zit het met de verzending?

  Wij begrijpen dat de scheepvaart een impact heeft op het milieu. Maar het is noodzakelijk voor u om uw product gemakkelijk thuis te kunnen ontvangen. Onze Circular collectie is ons uitgangspunt, waarop wij willen voortbouwen om onze processen in het algemeen duurzamer te maken. Tegelijk besparen we al op het milieu door bestaande materialen te hergebruiken en zo langer in gebruik te houden.

 • Bent u van plan om in de toekomst nog duurzamer te worden?

  Aangezien wij ons ten doel hebben gesteld in de toekomst nog duurzamer te worden, nemen wij geleidelijk stappen om dit doel te bereiken. Met de Circular Collectie zetten wij een eerste stap in die richting. Vanuit dit oogpunt willen wij verdere optimalisaties doorvoeren voor meer duurzaamheid.

Circular is nog maar het begin. Er zijn nog vele stappen te gaan. Kijk met ons naar een duurzame toekomst.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!