Zonnebrillen

Een zonnebril voor elke stijl. Breng uw unieke persoonlijkheid naar voren met uw zonnebril. 

Toont 30 of 5306

Zonnebrillen - Uw ogen zijn een kapitaal om met zorg te beschermen

UV-stralen, onzichtbaar maar aanwezig, zelfs in zwak zonlicht, zijn gevaarlijk en accentueren de veroudering van het hoornvlies. Een zonnebril biedt UV-bescherming die essentieel is voor de gezondheid van uw ogen. 

De keuze van de tint is bepalend voor een goede zonnebril.

Er zijn inderdaad referentietinten zoals bruin, grijs, groen en pilotengroen die de beste bescherming garanderen ongeacht de lichtsterkte en de correctie. Geel en rood zijn meer specifieke tinten die door uw oogarts om therapeutische redenen kunnen worden aanbevolen of in bijzondere omstandigheden worden gebruikt. Dit is het geval voor de gele tint die de perceptie van contrasten in omstandigheden van verminderd zicht (mist, lage helderheid...) verhoogt. Blauw, tenslotte, is een chique tint die eerder als modeaccessoire binnen en buiten wordt gedragen.

Naast de tint moet u er ook op letten dat u de juiste sterkte kiest

Getinte glazen hebben namelijk, afhankelijk van hun intensiteit, niet dezelfde beschermende rol. Een getint brillenglas van 10% is een helder brillenglas dat licht doorlaat en de voorkeur verdient voor gebruik binnenshuis of door een lichtgevoelig persoon. Een tint van 30% of 50% geeft relatief heldere glazen en laat ook het licht door. Het wordt buiten gebruikt bij zwakke zonneschijn of bewolkte lucht. Het is echt vanaf 75% dat de glazen donker zijn en het licht tegenhouden. Vanaf deze tintgraad bieden ze een goede bescherming en kunnen ze routinematig worden gebruikt (in de zomer, op het strand, bij het skiën ...). Tenslotte, een tint hoger dan 85% geeft zeer donkere glazen en blokkeert bijna alle kleur transmissie. Ze zullen worden gebruikt in extreme lichtomstandigheden (zee, bergen, gletsjer).

Natuurlijk kunt u uw zonnebril bestellen met de correcties die aan u zijn voorgeschreven. 

Brillen24 verplicht zich om precies dezelfde kwaliteit van fabricage te leveren en dezelfde behandelingen toe te passen: 

  • Speciale anti-reflectie bescherming, 
  • Anti-kras, 
  • Anti-vlek.

Wilt u kiezen voor een bril met hoge prestaties en extra verlichting voor uw ogen? Kijk dan eens naar onze gepolariseerde en fotochromische glazen.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!