Voorschrift - Alle waarden in één oogopslag

Om uw nieuwe bril te bestellen, hebben we uw huidige zichtwaarden nodig. U kunt ze op uw voorschrift vinden. De informatie op het voorschrift is gestandaardiseerd, maar niet alle basiswaarden zijn hetzelfde. Hier volgt een van de meest gangbare voorschriften en de uitleg van de gegevens die wij hier presenteren.

brillenpass

Op elk voorschrift:

Sfeer/SPH: De sferische waarde bepaalt de brekingsafwijking, of bijziendheid (-) of verziendheid (+) van een oog in dioptrieën. Deze waarde wordt gewoonlijk gegeven in stappen van 0,25.

Pupilafstand/PD: De pupilafstand beschrijft de afstand tussen de pupillen en het centrum van de neus. Rangschikking van de waarden: rechteroog/linkeroog.

Alleen voor astigmatisme/corneale kromming:

Cilinder/CYL: De cilinder komt overeen met de mate van corneale kromming in dioptrieën. Deze waarde wordt gewoonlijk gegeven in stappen van 0,25.

As/A/AXIS: De waarde van de as bepaalt de positie van de kromming van het hoornvlies. Deze waarde speelt ook een belangrijke rol bij contactlenzen en wordt gebruikt voor de juiste vervaardiging.

Alleen voor Multifocale en Degressieve brillen:

Additie/ADD: Additie is de term die wordt gebruikt om de nabijheid van een multifocaal glas aan te duiden. Het verschil tussen de waarden van de afstand en de afgelezen waarde (d.w.z. de waarden van de sfeer) geeft de mate van addietie aan. De waarde is dus betrekkelijk eenvoudig te berekenen. Bijvoorbeeld, als uw afstandswaarde +3,00 is en de dichtbij-waarde +4,00, dan is de additie waarde het verschil tussen deze waarden - d.w.z. +1,00. Bijvoorbeeld, als uw afstandswaarde -1,00 is en de dichtbij-waarde +2,00, dan is de toegevoegde waarde +3,00. Let hier vooral op de tekens.

Uiteraard kunnen de waarden voor leesbrillen ook worden berekend met een voorschrift op basis van de multifocale waarden. Als u hulp nodig heeft bij de conversie, kunt u contact opnemen met onze klantendienst met uw waardebasis.

Als u geen basis hebt voor uw waarden of als uw laatste oogtest meer dan twee jaar geleden is, kunt u rechtstreeks een afspraak maken bij een van onze partneropticiens.

Kunt u uw correcties niet invoeren?

Wij kunnen uw glazen voor u produceren tot een sfeerwaarde van +/- 10.0 dpt. en een cilinderwaarde van +/- 6.0 dpt.

Opmerking over aangepaste/prismatische glazen:

Als u een speciaal ontwerp nodig hebt, zoals prismatische glazen vanwege een hoekafwijking, kunnen wij die helaas niet voor u produceren.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!