In 2023, is het Viva Magenta!


In 2023, is het Viva Magenta!
Elk jaar maakt het Pantone Instituut de kleur van het jaar bekend. Voor het jaar 2023 is PANTONE 18-1750 Viva Magenta gekozen als trendkleur. Deze kleur symboliseert moed, onverschrokkenheid, optimisme en vreugde.

Het Pantone Instituut kiest elk jaar de "Kleur van het Jaar" en lanceert daarmee de eerste trend van het nieuwe jaar. De kleurexperts van het Pantone Instituut hebben "Viva Magenta" gekozen als trendkleur van 2023. Het is een krachtige, donkerroze tint die pas in 2019 werd toegevoegd aan het Pantone-kleurenpalet. De snelle opkomst van deze tint als "Kleur van het Jaar" is te danken aan sociale gebeurtenissen. Laurie Pressman, vice-president van het Pantone Color Institute, zei: "Het is een onconventionele kleur voor een onconventionele tijd. En de belangrijkste factor bij het creëren van deze periode was onze ervaring met Covid, die ons dwong tot veranderingen die, of we wilden of niet, onze levensstijl veranderden.

Wat is de invloed van de Pantone 2023 trendkleur?

Het Pantone Instituut heeft een beslissende invloed op ontwerpen in vele sectoren. De gekozen "kleur van het jaar" beïnvloedt niet alleen de binnenhuisarchitectuur, de cosmeticasector en de mode-industrie, maar ook de brillentrends. Als u dit jaar een trendy bril wilt dragen, moet u kiezen voor een Viva Magenta model.

Wie zou een Viva Magenta gekleurde bril moeten dragen?

Magenta gekleurde glazen vormen een geweldig contrast voor mensen met een wintertype en laten dit kleurtype echt stralen. Het wintertype wordt gekenmerkt door een blauwachtige huidskleur. De huidskleur varieert van sneeuwwit tot olijfkleurig. Het haar is meestal donkerbruin tot zwart, maar het kan ook witblond zijn in combinatie met een lichte huid.

Hoe combineer je Viva Magenta glazen?

Met een Viva Magenta bril breng je een echte eyecatcher in de druilerige wintermaanden of benadruk je de lichtheid van de zomer. Ga voor een gedurfde ton-sur-ton look of voor accenten met je magenta bril. Een magenta bril past bijzonder goed bij een outfit in chocoladebruin, grijs, blauw, zwart of een natuurlijke tint.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!