Giorgio Armani: brillen voor tijdloze luxe

Een van de beroemdste namen in de modewereld, een waar succesverhaal en ontwerpen die slechts één kan bereiken. In dit artikel kom je meer te weten over het bedrijf Giorgio Armani, het verhaal erachter en wat de designstukken zo bijzonder maakt.

De geschiedenis van het merk Giorgio Armani

Het merk Giorgio Armani werd in 1974 in Milaan, Italië, opgericht door de gelijknamige oprichter en zijn partner Sergio Galeotti. De eerste collecties van het jonge modemerk bestonden alleen uit herenkleding. Het eerste grote succes van het merk kwam in 1981 toen Giorgio Armani de uniformen ontwierp voor de Italiaanse luchtmacht, wat het merk niet alleen in Italië onder de aandacht bracht. Na de dood van Sergio Galeotti in 1985 zette Giorgio Armani het merk alleen voort en breidde het assortiment uit met dames- en herenmode, accessoires en parfums.

In 1988 zette de ontwerper nog een belangrijke stap met zijn merk. In samenwerking met de marktleider in brillen, het Italiaanse Luxottica, lanceerde Armani de eerste brillen op de internationale markt. Het kenmerk van het wereldberoemde luxemerk is altijd de gestileerde adelaar op de glazen en andere merkontwerpen geweest. In meer dan 500 winkels over de hele wereld kunnen klanten mode van Giorgio Armani kopen, maar ook producten van andere merken zoals Emporio Armani, Armani Privé en Armani Jeans. In 2011 bereikte het merk een nieuw hoogtepunt: de creatie van de trouwjurk van Charlene van Monaco. Giorgio Armani staat vandaag de dag nog steeds aan de top van de luxemerken en zorgt met zijn collecties altijd voor opwinding.

Bril van de beroemde ontwerper Giorgio Armani

De stijl van de brillen van Giorgio Armani is vooral uniek en tijdloos. Vooral de elegante, vloeiende lijnen van zijn metalen bril zijn absoluut typisch Armani. De grote aandacht van het merk voor details is vaak te zien in het ontwerp van de monturen. Niet zelden zijn ze versierd met de gestileerde adelaar of de merknaam in goud of zilver. In de nieuwste collectie siert een enorm ginkgoblad zelfs de tempel van het model "Ninfea". Het contrast tussen de flashy oversized brillen en de klassiekers zoals de aviatorbril of pantobril. De afwerking van de hoogwaardige materialen is altijd perfect en van de hoogste kwaliteit. Zeker is dat Giorgio Armani luxe altijd weet te combineren met ingetogen elegantie. Met de brillen en zonnebrillen van het merk wordt elke outfit vakkundig versterkt en trekt het in ieder geval altijd de aandacht.

Giorgio Armani bril kopen

Als de unieke ontwerpen van Giorgio Armani u op het lijf geschreven zijn en u met uw nieuwe bril een luxueuze entree wilt maken, moet u beslist eens rondkijken in onze exclusieve selectie Armani-brillen voor mannen en vrouwen in onze winkel. Bij Opticien24 kunt u ook bijna al onze Giorgio Armani brillen bestellen met een zichtcorrectie of een andere tint. Voeg de bril gewoon toe aan uw winkelmandje, voer uw dioptrie-waarde in en kies vervolgens de glazen en optionele tint voor de zonnebril.

Vind Giorgio Armani brillen en Giorgio Armani zonnebrillen online bij Brillen24.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!