Lacoste : De bril met de krokodil

De sportieve oorsprong van het merk Lacoste wordt nog steeds weerspiegeld in de ontwerpen van vandaag. Lees hier meer over het merk Lacoste en de krokodillenbrillen.

Lacoste is wereldwijd bekend als het merk met de krokodil. Dit merk werd echter niet willekeurig gekozen. Het staat voor de bijnaam van de oprichter van het bedrijf: René Lacoste. Deze tennislegende nam in 1923 deel aan de Davis Cup met het Franse nationale team. Tijdens het windowshoppen beloofde de toenmalige teamcaptain hem een koffer van alligatorleer als hij de volgende wedstrijd zou winnen. Hoewel René Lacoste de wedstrijd verloor, bleef hij vastberaden en kreeg hij voortaan de bijnaam "de alligator", die hem door de Amerikaanse pers werd gegeven.

De krokodil wordt een symbool

Aanvankelijk sierde de gestileerde krokodil alleen de tenniskleding van de sportman zelf. Dit veranderde in 1933 door een samenwerking met een breigoedfabrikant die poloshirts produceerde. De shirts zouden echter niet lang op hetzelfde niveau blijven. Schoenen, jassen, vesten en accessoires zoals lederwaren volgden. Lacoste lanceerde zijn eerste collectie zonnebrillen in 1981. De Lacoste 101-serie was een eenvoudig vliegeniersontwerp, verkrijgbaar met verschillende kleuren montuur en lenzen. Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van het merk herlanceerde Lacoste de klassieke designzonnebril in 2013. Deze keer in andere kleuren voor een modernere look. 

Sportief, chic en functioneel - Lacoste zonnebrillen

Lacoste ontwerpt drie collecties, elk gericht op een andere doelgroep. Naast de sportieve hoofdcollectie voor vrouwen, mannen en kinderen is er Lacoste L!ve, een modecollectie voor een jonger publiek, en Lacoste SPORT, een collectie gericht op tennis- en golfkleding en accessoires. Zonnebrillen zijn te vinden in alle collecties en zijn ontworpen met het oog op oriëntatie. Naast functionaliteit staat het design van Lacoste zonnebrillen voorop. Zo is de leather edition bril geïnspireerd op de lederwaren van het merk. Delen van hun monturen zijn bekleed met leer en contrasteren met het metalen frame. Andere Lacoste brillen hebben een typisch element dat herinnert aan het begin van het merk: het gewatteerde patroon van klassieke Lacoste poloshirts. Sportief, klassiek, functioneel of design, de krokodil is te vinden op elke Lacoste bril, soms als embleem aan de buitenkant van de slapen, soms als print aan de binnenkant of op de bovenkant van het glas.

Bekijk Lacoste brillen en zonnebrillen online bij Brillen24.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!