Brillen in de kleur van het jaar 2024

Elk jaar kondigt het Pantone Color Institute de kleur van het jaar aan. Dit jaar is PANTONE 13-1023 Peach Fuzz uitgeroepen tot de winnaar. Deze kleur heeft tot doel ons gevoel van gemeenschap en verbondenheid te stimuleren.

Al een kwarteeuw wijzen de kleurexperts van het Amerikaanse Pantone Color Institute de "Kleur van het jaar" aan, waarmee ze meteen de eerste trend van het nieuwe jaar zetten. Voor het jaar 2024 is gekozen voor een zachte perzikkleur genaamd Peach Fuzz. Hier ontdekt u de impact van deze kleurvoorspelling.

Inhoudsopgave

  1. Wat symboliseert Peach Fuzz?
  2. Wat is de impact van de trendkleur Pantone 2024?
  3. Voor wie zijn brillen in de kleur Peach Fuzz?
  4. Hoe combineer je een bril in perzikkleur?
  5. Vergelijkbare kleurvoorspellingen van andere kleurinstituten

Wat symboliseert Peach Fuzz?

"PANTONE 13-1023" is de officiële kleurcode voor Peach Fuzz. Achter deze code schuilt een zeer lichte, warme en gastvrije perziktint. Deze zachte nuance symboliseert het verlangen naar ontmoetingen in het echte leven en het gevoel van veiligheid dat daaruit voortkomt. Peach Fuzz, een tint tussen roze en oranje, herinnert ons eraan om in tijden van onrust een pauze te nemen en voor elkaar te zorgen.

Wat is de impact van de trendkleur Pantone 2024?

Het Pantone Color Institute bepaalt elk jaar de trendkleur die aanzienlijke invloed heeft op ontwerpen in tal van sectoren. De gekozen "Kleur van het jaar" beïnvloedt niet alleen het interieurontwerp, de technologie-, cosmetica- en mode-industrie, maar ook de brillentrends. Als u in 2024 echt trendy brillen wilt dragen, kies dan voor een montuur in Peach Fuzz.

Voor wie zijn brillen in de kleur Peach Fuzz?

Een montuur in de tint Peach Fuzz laat lentetypes stralen. Dit type kleur wordt gekenmerkt door een lichte, licht transparante huidskleur met een warme, gelige ondertoon. Meestal hebben lentetypes blond of lichtbruin haar, maar het kan ook donkerder zijn. De oogkleur is meestal blauw, blauw-grijs, goudgroen of amberkleurig.

Hoe combineer je een bril in perzikkleur?

Met een bril in Peach Fuzz kunt u een natuurlijke en ingetogen uitstraling benadrukken. Combineer uw perzikkleurige montuur met bruine of grijze kleding voor deze look. Als u een frissere uitstraling wilt, is een combinatie met terracotta ook erg harmonieus. Voor een extravagante look kunt u uw Peach Fuzz montuur combineren met kleding en accessoires in felle roze tinten of warme blauwe nuances zoals petrolblauw.

Een zonnebril in Peach Fuzz is perfect voor zonnige momenten en geeft direct een frisse touch aan uw look. Combineer eenvoudigweg uw favoriete montuur in perzikkleur met een van onze vele zonnebrilglazen.

Vergelijkbare kleurvoorspellingen van andere kleurinstituten

Pantone is niet het enige kleurautoriteit die voor 2024 een oranje tint voorspelt. Het trendonderzoeksinstituut WGSN heeft, in samenwerking met de kleurexperts van Coloro, ook een vergelijkbare tint gekozen als de trendkleur van het jaar 2024. Dit is de kleur "Apricot Crush", die een vergelijkbare, zij het iets intensere pasteltint is.

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang een waardebon van € 8!